пятница, 24 марта 2017 г.


Міське самоврядування Єлисаветграда, після міських положень 1870 та 1892 років, отримало значного поштовху у здійсненні своїх повноважень. Фінансова основа, переведена на місцевий рівень, дала змогу піклуватись про належний стан благоустрою городян. Таким чином, за активної діяльності Міської думи, Міської управи та ряду небайдужих представників міського самоврядування (О.Пашутін та ін.) було організовано пуск трамвая, запроваджено водогін, забезпечено освітлення вулиць та їх озеленення. Все це сприяло підвищенню екологічної ситуації в Єлисаветграді, покращувало якість життя населення, підносило місто на вищий рівень благоустрою, порівняно з іншими містами Російської імперії другої половини ХІХ - початку ХХ століття та заклало підвалини для розвитку міста в майбутньому.


5 комментариев:

  1. Одним із факторів, який набуває особливої ваги на сучасному етапі державотворення в Україні, є створення повноцінної системи міського самоврядування. Сьогодні створюються сприятливі умови до поступового переосмислення ідеї самоврядування й до її ґрунтовного неупередженого вивчення. Вивчення фінансової основи міського самоврядування Єлисаветграда в другій половині ХІХ - на початку ХХ ст. дозволить краще зрозуміти сьогоднішні завдання, методи роботи муніципальних органів влади, їхню взаємодію з виконавчими структурами держави.

    ОтветитьУдалить
  2. Історія рідного краю завжди актуальна і цікава для дослідження. Ті аспекти історії міста, що представленні місцевим самоврядуванням дуже важливі при вивченні місцевого устрою. Сподіваюся на ваші подальші такі ж актуальні і перспективні дослідження в цій галузі та їх опублікування.

    ОтветитьУдалить
  3. Этот комментарий был удален автором.

    ОтветитьУдалить
  4. Короткий информаційний огляд, наявність ілюстративних компонентів - є чудовим поєднанням у створені статей для широкого загалу. Хотілося б, у майбутньому, побачити більш грунтовну і детальну роботу. Джерельна база значна і має перспективну можливість для дослідження.

    ОтветитьУдалить
  5. Даний допис є не тільки досить інформативним та цікавим, але й висвітлює один з найпрогресивніших періодів існування нашого міста. З огляду на той факт, що в сучасних умовах ми маємо ледве не щодня повертатись до подій, які говорять про історію нашого краю, вважаю дану тематику дослідження перспективною та бажаю подальших успіхів в розробці і вивченні даного питання.

    ОтветитьУдалить